To Being

Retraites voor ontspanning

van hoofd, lijf en geest

From Thinking

Informatie voorafgaand aan je retraite bij @Hélène

Wat fijn dat je een retraite hebt geboekt bij @Hélène! Ervaar hoe het is om helemaal niets te hoeven. Even niet nadenken over gisteren of wat je morgen moet doen. Uit je dagelijkse routine op een schitterende plek waar je je lijf en je hoofd kunt ontspannen.

Ik kijk ernaar uit je te ontvangen!

Wat is handig om mee te nemen?

Als je gebruik wilt maken van de sauna en jacuzzi, neem dan naar wens badkleding, slippers en een badjas mee. Handdoeken en hamam doeken zijn aanwezig, evenals beddengoed. P.S. Ik laat mijn gasten vrij in de keuze of ze badkleding willen dragen of niet. Wel vraag ik ze om graag op een handdoek of hamamdoek plaats te nemen in de sauna en voor gebruik van de jacuzzi te douchen.

Als je wilt deelnemen aan een yogales of meditatie dan is lekker zittende, soepele kleding aan te raden. Matjes, blokken, kussentjes en dekens zijn aanwezig.

In de woonkamer en boven vind ik het fijn als je je schoenen uitdoet, dus een paar dikke sokken of sloffen kunnen fijn zijn.

Maaltijden

De maaltijden die ik voor mijn gasten maak zijn vegetarisch en biologisch. Ik gebruik zoveel mogelijk producten uit mijn eigen moestuin.

Als je specifieke allergieen of dieetwensen hebt, wil ik daar uiteraard rekening mee houden. Graag deze minimaal 2 dagen van te voren per mail of whatsapp doorgeven.

Route en parkeren

Navigatie naar de Steinenburglaan 7 met Google Maps is accuraat. Gebruik je oudere versies van TomTom oid, check dan het laatste stukje van je route vooraf, omdat er soms foutieve informatie wordt gegeven. Vanaf de Utrechtseweg ga je bij de stoplichten ter hoogte van de Veldzichtstraat de parallelbaan op (vaak rijden hier veel fietsers!) Het is dan het eerste straatje aan de rechterkant.

De Steinenburglaan is een klein doodlopend straatje waar vaak veel auto’s geparkeerd staan. Er kunnen 2 auto’s achter elkaar op de oprit van nr 7A parkeren (de eerste graag zo dicht mogelijk bij de poort). Als deze bezet zijn, is het handigst om aan het begin van de straat aan de rechterkant (langs een bruin hek) te parkeren. Je kunt ook parkeren aan de parallelweg van de Utrechtseweg in de blauwe zones (gratis, 2h max met parkeerschijf, van ma-vr van 9.00-17.00h). Kom je er niet uit, rij dan gerust naar nr 7, dan zal ik je de mogelijkheden aanwijzen.

Als je op de fiets komt, kun je direct links van het huis door de poort rijden (daar waar nr 7A staat). Je fiets kun je dan op eigen terrein neerzetten.

Als je met het OV komt neem dan bus 74 (Utrecht CS-Zeist) en stap uit bij halte Steinenburglaan, het is dan 2 minuten lopen.

Specifieke informatie wellness en stilte retraite

Ik wil je vragen om je telefoon zo mogelijk thuis te laten of anders op vliegtuigstand te zetten als je hier bent. Dit zorgt voor een optimaal gevoel van rust en draagt bij aan het beleven van ontspanning van je hoofd en lijf.

Misschien vind je het een goed idee om alvast een intentie voor de dag te zetten. Bedenk hiervoor wat je zou willen wat er nu (nog) niet is en kijk of je woorden voor je intentie kunt vinden waar je echt blij van wordt.

Je kunt hiervoor de volgende vragen gebruiken als leidraad: Wat zou je het allerliefst willen? Wat heb je nodig? Wat wil je bereiken? Wat is je grootste verlangen? Hoe wil je je voelen?

Voorbeelden van intenties kunnen zijn: ik geniet van elk moment, ik zorg goed mijn lijf, ik laat los wat ik niet meer nodig heb, ik verbind me met alles om me heen. Ga vanuit je hoofd naar je hart. Zorg dat de intentie bij je past en dat je het echt wilt. Uiteraard is er gelegenheid om de intenties te delen, mocht je dat willen.

Access Bars behandeling

Access Bars is een aanraking op 32 drukpunten op je hoofd. Het is geschikt voor iedereen die meer rust, ruimte en ontspanning wenst, in het hoofd en in het lichaam. Het is een manier om zonder te praten gedragspatronen en vastzittende emoties, gedachten en gevoelens te veranderen. Op zijn minst zal je je ontspannen en rustig voelen, alsof je een fijne massage hebt gehad. En in het beste geval ervaar je in de periode erna positieve effecten op meerdere vlakken van je leven.

Je kunt je een losse Access Bars boeken of je verblijf uitbreiden met een behandeling. Deze energetische massage van 90 minuten is voor iedereen geschikt. De kosten zijn 100 euro en is ter plekke te voldoen. De behandeling wordt voorafgegaan door een kopje thee en afgesloten met het delen van je ervaring, indien gewenst.

P.S. Tijdens een dagretraite met meerdere gasten is gezien het programma alleen een kennismaking met Access Bars (30 min voor 35 euro) mogelijk, deze wordt niet los aangeboden.

Annulering

Bij annulering van je boeking tot 1 week worden geen kosten in rekening gebracht. Bij annulering tussen 1 week en 3 dagen tevoren worden 50% van de kosten doorberekend, bij annuleren minder dan 72 uur van te voren wordt 100% van het verschuldigde bedrag in rekening gebracht. Indien er sprake is van overmacht kun je uiteraard iemand anders in jouw plaats laten deelnemen.

De wereldwijde situatie mbt COVID 19 is aan verandering onderhevig. Bij @Hélène is en blijft iedereen welkom en wordt elke keuze die jij maakt gerespecteerd. Let wel, bij annulering gelden bovenstaande voorwaarden.

Contact

Steinenburglaan 7

De Bilt

+31 627 532 850