Wie ben ik en wat doe ik

Mijn naam is Hélène en ik ben verhalenontrafelaar. Ik help je de verhalen in je hoofd te ontwarren, energetische blokkades te doorbreken en coach op bewustzijn. Hiervoor zet ik mijn eigen energie, intuitie, ervaring en universele wijsheid in.

Ons hoofd (mind/ego) wil ons beschermen tegen de buitenwereld, heeft gedachten en (beperkende) overtuigingen. Maar wat als dat allemaal maar verhalen zijn die je jezelf (telkens weer) vertelt. Verhalen en overtuigingen die je niet meer dienen en je beperken om daadwerkelijk te leven hoe je wilt en kan leven?

Ik laat je ervaren hoe het voelt om jezelf te ZIJN. Jezelf te herinneren aan wie je daadwerkelijk bent, met al je oneindige mogelijkheden. Door werk gericht op bewustzijnsgroei zul je oude (beperkende) gedachten en overtuigingen kunnen transformeren. Ik help je reflecteren op situaties en energetische blokkades weg te halen, zodat je inzichten en heling krijgt. Hierdoor krijg je ruimte voor nieuwe keuzes vanuit jouw hart!

Ik verwelkom jou met alle liefde bij retraitecentrum @Hélène als je meer wilt leven vanuit je hart en minder vanuit je hoofd. From Thinking To Being. Van denken naar zijn. Dat is de rode draad in mijn leven en werk nadat een aantal jaar geleden bij mij ‘de knop omging’.

Ik bied zowel individuele als groepsretraites aan. Door een ceremoniele retraite met plantmedicijnen, stilteretraite, individuele coachings en – healingssessie (Access Bars en Akasha kronieken) of prive transformatieretraite leer je hoe bewustzijnsgroei jouw leven kan veranderen. Door de energie, rust en ruimte bij retratiecentrum @Hélène zul je zelf ervaren hoe het is om te ZIJN.

En vraagt je hoofd zich nu af ‘hoe dan, wat dan, hoe werkt dat precies’? Dan kan ik alleen maar zeggen, kom vrijblijvend kennismaken (online of op locatie) en voel of het voor jou passend is. Mijn verhaal en ervaringen op dit gebied kun je hieronder lezen en testimonials van mensen die je voorgingen staan op de verschillende pagina’s met mijn aanbod.

 • Mijn kernwaarden

  • Neem zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en geluk 
  • Gun jezelf tijd en ruimte, loop stapje voor stapje op  je eigen pad
  • Wees je bewust van je gedachten, overtuigingen en emoties  
  • Maak je keuzes vanuit liefde, niet vanuit angst
  • Sta open voor nieuwe ervaringen
  • Leef oordeelloos (over jezelf en anderen)
  • Leef in het nu
  • Geef je over en vertrouw het proces  (‘surrender en trust”)
  • Omring je met mensen die je inspireren en steunen

Hélène’s verhaal

Het grootste deel van mijn leven ben ik een ‘hoofd’ mens geweest. Ik leefde en werkte in een rationale wereld. Opgeleid als biomedisch wetenschapper behaalde ik mijn PhD graad in 2002 en werkte ik daarna bij de Universiteit Utrecht. In mijn wetenschappelijk onderzoek bestudeerde ik virussen. Ik deed mee aan de academische rat race en was die typische rationele en nuchtere onderzoeker.

Tot het voorjaar van 2018. Toen ik 44 jaar was, kwam mijn leven in een achtbaan terecht nadat ik mijn halfbroer voor het eerst ontmoette. Ondanks dat we een totaal ander leven leidden, hadden we een directe klik en was er herkenning op een dieper niveau dan het rationele. Ik slikte de rode pil… en mijn perspectief op de wereld veranderde.

In deze tumultueuze periode kwam ik ook in een werkconflict terecht. Alles ontwikkelingen bij elkaar brachten me in een periode van een aantal maanden met depressieve gevoelens. Totdat ik op een donkere avond in het najaar van 2018 opeens een openbaring kreeg: Als ik weer gelukkig wilde worden, moest ik zelf de verantwoordelijkheid voor mijn leven gaan nemen! Echter, mijn analytische brein had geen antwoorden meer op hoe ik dat moest doen. Sterker nog, ik realiseerde me steeds meer dat het mijn hoofd was die me gevangen hield, met malende gedachten, beperkende overtuigingen en oordelen.

Ik besloot op onderzoek uit te gaan. En stapje voor stapje vond ik antwoorden. Door te experimenteren, door vragen te stellen, in contact met nieuwe mensen en online. Ik ontwikkelde nieuwe perspectieven en ik leerde naar de signalen van mijn lijf en mijn hart te luisteren. Het was geen gemakkelijke reis, maar het heeft me meer vrijheid, rust en geluk gebracht dan ik ooit heb mogen ervaren.

Eind 2019 maakte ik voor het eerst kennis met de kracht van plantmedicijnen. Deze innerlijke reizen hebben me veel inzichten gegeven en geholpen in mijn groei in bewustzijn.

Aan het eind van 2020 besloot ik mijn academische carrière stop te zetten en in juni 2021 ben ik @Hélène gestart. Een plek waar je je hoofd even los mag laten en gewoon mag ZIJN. Ik bied jou de ruimte om je bewustzijn te vergroten. Tijdens een retraite, door gewoon hier te ZIJN.

Wat anderen zeggen over Hélène

Contact

Steinenburglaan 7

De Bilt

+31 627 532 850

Privacy policy

Algemene voorwaarden