Een waargebeurd verhaal over balans in je leven…

Intussen is ie alweer 1 jaar oud. Wat begon als een lief klein fluffy geel kuikentje werd een fikse volwassen haan met een mooi iriserend verenkleed.

Tot recent amuseerde hij zich best. Hij liet rustig de 4 hennen als eerste de graantjes pikken, waarna hij zelf pas wat pakte. Hij kukelde ’s ochtends vroeg samen met de haan van de buren de buurt wakker. Hij tolereerde gemoedelijk de geiten en het varkentje en zij hem.

Tot vorige week. Toen begon hij opeens mij aan te vallen (en als hij dacht dat ik even niet keek ook een van de geiten…).

Mijn eerste reactie was: ik ben de baas, niet jij.

Dus ik maakte me groot. Sprak met luide stem (en grove woorden, dat ook ja) dat ik dat gedrag niet tolereerde. Gaf ‘m zelfs fysiek wat vegen uit de pan als hij te dicht bij me kwam.

De pest was dat het helemaal geen indruk op hem maakte. Hij bleef me aanvallen.

Tot ik op een ander idee kwam.
Ik nam een bak water en de eerstvolgende keer dat hij me aanviel, gooide ik het water over hem heen. Hij droop letterlijk af….

En bijzonder genoeg was daarna ook zijn gedrag anders en stopte hij me met aanvallen.

Toen ging ik hier eens op mijmeren.

Ik realiseerde me dat ik in eerste instantie ‘grof met grof’ aan het bestrijden was. Dominantie tegengaan met dominant gedrag. Op een ongezonde manier mijn mannelijke energie inzetten om tegen zijn ongezonde mannelijke dominantie te vechten.

Daarna zag ik dat de bak met water die ik succesvol gebruikte ook symbolisch gezien kon worden. Want water is een typisch vrouwelijke element. Niet soft en alles tolererend, maar juist krachtig, zoals een rivier enorme sporen in het landschap kan achterlaten door alleen maar te stromen.

En toen kwam er wederom een grijns op mijn gezicht en een aha moment.

Alles zoekt naar balans, ook in jezelf.
Actie is reactie, ook op een energetisch level, alleen is dat wat lastiger waar te nemen.

Maar het kan wel! Want je buitenwereld is altijd een spiegel van je binnenwereld, van je eigen energie en frequentie. Zoals de haan mij liet zien dat ik meer van mijn zachtere kracht mocht gaan gebruiken. Niet als vervanging van iets dat niet goed is, maar de tegenbeweging maken om meer balans te krijgen.

Ben jij nieuwsgierig hoe je dit concept, deze principes, deze manier van leven kunt gaan gebruiken om tot meer innerlijke rust te komen? Ik leer het je graag!

Het gaat jou helpen om meer regie over je leven te krijgen, meer rust te ervaren en om beter door moeilijke situaties te navigeren. In een tijd waarin zovelen van ons klem zitten in een druk en haastig leven, met veel stress, en waarin ‘moeten’ een van de meest gehoorde woorden is.

Een retraite bij mij is dus niet alleen tijd voor vertraging, verstilling en reflectie, maar ook een grote investering in jezelf voor de langere termijn. Wees welkom. Je vindt mijn aanbod hier.

#Balans #InnerlijkeRust #Zelfreflectie #MindfulnessNL #PersoonlijkeGroei #InnerlijkeKracht #Levenslessen #Zelfontdekking #GezondLeven #GeestelijkeGezondheid #Zelfzorg #PositieveVibes #Transformatie #Zelfontwikkeling #MindfulLeven #SpiritueleGroei #EmotioneleBalans #Welzijn #Zelfbewustzijn #VindJeBalans