In de vorige post heb ik een krachtige methode gedeeld om het verhaal in je hoofd te onderzoeken door jezelf vragen te stellen. Je kunt ‘m hier bekijken.

Herinner je je het? Iemand zegt of doet iets of er doet zich een situatie voor die jou raakt. Je begint een emotie te voelen, zoals woede, verdriet, frustratie. Je mind begint zijn eigen verhaal, gebaseerd op je overtuigingen en je verleden. Binnen enkele seconden zit je in het drama.

In deze blog deel ik nog een krachtige methode met je die mij helpt om uit de verhalen in mijn hoofd te komen. Om de emotionele achtbaan los te laten of de mentale verhalen te doorbreken over alles wat er kan gebeuren en hoe dingen fout kunnen gaan. De gedachten over worstcasescenario’s en alle andere worstelingen in je leven die werkelijkheid kunnen worden… Herken je dat?

Voor deze methode zijn een pen en een schrift (journal) vereist. En een rustig plekje voor jezelf. Begin met het instellen van een timer op 10 minuten. Als je je telefoon gebruikt, zorg er dan voor dat deze in de vliegtuigmodus staat. Het eerste dat je doet, is het onderwerp opschrijven dat je bezighoudt. Dan begin je met het opschrijven van alles wat op dat moment in je opkomt. Je schrijft de fysieke sensaties, de emoties en alles wat er is op. Zelfs als je het gevoel hebt dat je niet van schrijven houdt, het je irriteert etc, schrijf je precies dat op. Als je merkt dat je uit het raam staart, ga je verder met schrijven door precies dat op te schrijven. Blijf schrijven zonder te stoppen totdat de wekker afgaat.

Door deze free-flow-schrijfmethode laat je los wat er in je systeem zat opgeslagen. Het kan je ook inzicht geven in de specifieke situatie en je reacties daarop. Het is een zeer krachtige oefening die je op elk moment over elk onderwerp kunt doen.

Probeer het! Volgende keer enkele tips voor als je in je hoofd zit.

#EmotioneleBalans #Zelfontdekking #MentaleWelzijn #InnerlijkeRust #StressVrijLeven #ZelfreflectieMethode #MindfulnessPraktijk #PersoonlijkeInzichten #VerhalenInJeHoofd #EmotioneleHelderheid #VrijSchrijven #MentaleRust #WorstCaseScenario’s #Zelfreflectie #StressVerlichting #InnerlijkeInzichten #MentaleHeldendaden #fromthinkingtobeing #energetischcoach #freeflowschrijven