Ik heb onlangs gepost over mensen die gedrag jegens mij vertoonden dat ik niet in mijn leven wilde. Op een gegeven moment moest ik gezonde grenzen stellen. En zei ik NEE tegen een cliënt, een vriend en een familielid in mijn leven.

Allemaal vanwege hun respectloze gedrag jegens mij.
Geen respect voor mij in het zakenleven, de manier waarop ik werk en beslissingen neem.
Geen respect voor mij in relaties, trouw blijven aan mezelf terwijl ik in verbinding ben.
Gebrek aan respect voor mijn levenspad, mijn innerlijke genezing, mijn persoonlijke groei.

Hoe gemakkelijk zou het voor mij zijn om hen de schuld te geven en slachtoffer te worden van de situatie?

Maar dat helpt allereerst niet en verandert niets aan de situatie.

Bovendien heb ik keer op keer geleerd dat mijn buitenwereld mijn innerlijke wereld weerspiegelt. Dus mijn onderzoek naar wat dit mij wilde laten zien, begon opnieuw….

Ik probeer de spiegel als methode te gebruiken: als ze mij niet respecteren, waar respecteer ik mezelf dan nog niet volledig?

Zakelijk: kwam ik opdagen op het hoogst mogelijke niveau? Nee
Relatie: waardeer ik mezelf echt en kan ik echt bij mezelf blijven in verbinding? Nog niet.
Innerlijke groei: waardeer ik echt waar ik nu ben en breng ik dat in de wereld? Nog niet.

Verdomd. Dat is pijnlijk.

En dank je wel. Voor alle mooie levenslessen. Voor iedereen die mij laat zien waar ik kan groeien en een stap verder kan komen. Elke keer opnieuw.

En ja, verlies van een klant, een geliefde, en een broer, was pijnlijk…

#PersoonlijkeGroei #Zelfontdekking #Zelfrespect #InnerlijkeBalans #GrenzenAangeven #Zelfreflectie #Levenslessen #Zelfvertrouwen #ZakelijkLeiderschap #PersoonlijkeKracht #RelatieDynamiek #InnerlijkeGenezing #EmotioneleIntelligentie #Zelfwaarde #Levenspad #Zelfbewustwording #Zelfontwikkeling #Empowerment #GroeiEnOntwikkeling