De afgelopen maanden heb ik tegen meerdere mensen resoluut NEE gezegd. Omdat ze mij behandelden op een manier waarop ik niet behandeld wil worden. ⁠ ⁠
⁠ ⁠
Eén was een klant. Op het allerlaatste moment besloot ze niet naar haar tweede retraite te komen. En pas toen ik contact met haar opnam over haar reisplannen, kwam ik erachter. Aangezien mijn annuleringsvoorwaarden van kracht zijn en het nog maar 3 dagen voor de start van de retraite was, zou ze de factuur nog steeds moeten voldoen. Maar ze was niet bereid om te betalen, zelfs geen vergoeding voor mijn onkosten. ⁠ ⁠
⁠ ⁠
Erger nog, ze begon mij de schuld te geven. Mij ​​vertellen wat ik verkeerd heb gedaan, wat ik heb nagelaten te doen enzovoort. Natuurlijk beïnvloedde dit mij eerst, maar toen zag ik duidelijk dat ze voor zichzelf redenen probeerde te vinden om te rechtvaardigen dat ze niet betaalde. Vanuit haar eigen plek van pijn en worsteling met wat ze doormaakte en de reden om niet te komen.
⁠ ⁠
Ik bood haar verschillende opties aan om elkaar halverwege tegemoet te komen. Maar ik kreeg alleen maar respectloos gedrag terug. Zo belde ze me niet op het moment dat ze voorstelde om te bellen. Ze negeerde mijn berichten etc ⁠ ⁠
⁠ ⁠
Ik besloot dat ik dat soort energie niet in mijn leven wil. Ik zei NEE tegen haar gedrag. Ik accepteerde mijn financiële verliezen, blokkeerde haar op sociale media en ging verder. ⁠ ⁠

#GrenzenStellen #Zelfzorg #NeeZeggen #ProfessioneleIntegriteit #Respect #Conflictoplossing #PersoonlijkeGroei #ZakelijkAdvies #SelfRespect #Zelfliefde #BalansInHetLeven #MoeilijkeBeslissingen #Zelfwaardering #ZakelijkeEthiek #Zelfbescherming #PositieveVerandering #fromthinkingtobeing #levensreis #GezondeGrenzen #HoeZegIkNee