Het oude loslaten: ooit gemerkt hoe dingen om ons heen veranderen? Eigenlijk is niets de volgende dag hetzelfde. Net zoals de seizoenen veranderen, veranderen ook wij mensen. Of we het nu leuk vinden of niet, vasthouden aan het oude is eigenlijk schijnveiligheid.

Het oude loslaten is nodig om het nieuwe te verwelkomen. Vanuit het energetische perspectief vertaald naar de fysieke materiële wereld, lijken kleine acties misschien niets, maar kunnen ze een groot verschil maken. Van het veranderen van je uiterlijk met een knipbeurt tot het opruimen van oude rommel, het draait allemaal om ruimte maken voor betere dingen.

Onthoud dat het er niet om gaat iets te doen omdat iemand zegt dat je het moet doen. Het is de beweging die van binnenuit komt. Voel de vonk, je intuïtie, de energie wanneer je die dingen doet waar je zin in hebt, zelfs als ze niet direct logisch zijn. Wees echter voorbereid op de stemmen in je hoofd die gaan zeggen dat je het niet moet doen… dat het niet nodig is, toch niet belangrijk, of (te)veel geld kost of je er geen tijd voor hebt. De mind wil je veilig houden, maar zoals gezegd is dit bijna altijd een gevoel van schijnveiligheid.

Slechts enkele voorbeelden van wat ik vandaag deed om het oude los te laten:

1. Een nieuw kapsel

Ongeveer 1,5 maand geleden dacht ik erover om mijn haar volledig af te scheren, maar hier hield mijn mind me tegen… Vandaag heb ik mezelf toch een nieuw, kort, kapsel gegeven. De schaar knipte niet alleen mijn haar weg, maar het was ook op deze manier een energetische opzuivering van het oude dat in zekere zin nog steeds vastzat en me tegenhield.

2. Rommel opruimen

Spullen die al een week klaar stonden, heb ik eindelijk in mijn auto gezet en naar de vuilnisbelt gebracht. Het bewaren van oude spullen die kapot zijn of die je niet meer nodig hebt, is ook energetisch vasthouden aan oude rotzooi. Zoals je mind vasthoudt aan oude gedachten en gevoelens. Het reinigen van de energie in materiele zin maakt ook ruimte voor frisse gedachten en nieuwe ervaringen.

3. Overdag een dutje doen

Mijn lichaam werd in de loop van de ochtend moe, omdat ik oude dingen aan het verwerken en transformeren was. Om het oude echt los te laten, deed ik rond het middaguur een dutje. Mijn mind kan me intussen niet meer hiervan weerhouden om dat te doen als mijn lichaam erom vraagt. Omdat ik weet dat ik me daarna beter zal voelen. Ik heb niet eens geslapen, maar na 15 minuten voelde ik me een heel stuk beter omdat er blijkbaar iets losgelaten moocht worden.

Onthoud dat verandering magisch is – het lijkt misschien eng, maar het opent de mogelijkheden voor vernieuwing. Net zoals dieren hun huid vervellen om te groeien, moeten wij het oude loslaten om het nieuwe te verwelkomen. Dus of je nu je haar laat knippen of oude spullen opruimt, je zegt “ja” tegen een nieuwe start. En hierdoor word je een betere en gelukkigere jij.

𝘞𝘪𝘭 𝘫𝘦 𝘰𝘱 𝘥𝘪𝘵 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘸𝘦𝘳𝘱 𝘮𝘪𝘥𝘥𝘦𝘭𝘴 𝘢𝘶𝘥𝘪𝘰 𝘦𝘦𝘯 𝘦𝘯𝘦𝘳𝘨𝘦𝘵𝘪𝘴𝘤𝘩𝘦 𝘶𝘱𝘥𝘢𝘵𝘦 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨𝘦𝘯? 𝘞𝘢𝘢𝘳𝘣𝘪𝘫 𝘫𝘦 𝘻𝘶𝘪𝘷𝘦𝘳𝘵 𝘸𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘥𝘪𝘦𝘯𝘵 𝘦𝘯 𝘢𝘧𝘴𝘵𝘦𝘮𝘵 𝘰𝘱 𝘥𝘦 𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸𝘦 𝘫𝘪𝘫? 𝘋𝘢𝘵 𝘬𝘢𝘯, 𝘷𝘪𝘢 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸𝘦 𝘢𝘢𝘯𝘣𝘰𝘥 𝘛𝘩𝘦 𝘝𝘰𝘪𝘤𝘦 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘍𝘶𝘵𝘶𝘳𝘦. 𝘒𝘭𝘪𝘬 hier 𝘦𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘦𝘦𝘳 𝘛𝘩𝘦 𝘝𝘰𝘪𝘤𝘦 𝘯𝘶 1 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥 𝘨𝘳𝘢𝘵𝘪𝘴!

#OudeLoslaten #Verandering #NieuweStart #Vernieuwing #PersoonlijkeGroei #PositieveVeranderingen #RuimteVoorGroei #Zelfontdekking #PositieveVerandering #InnerlijkeGroei #Zelfverbetering #VernieuwJezelf #LoslatenEnGroei #EmbraceChange #NieuweKansen #PositieveVibes #Zelfzorg #NieuweMogelijkheden #ZelfEmpowerment #Zelfontwikkeling #VeranderingIsGoed #Zelfbewustzijn #PositieveEnergie #InspiratieVoorVerandering #VeranderingBrengtKansen #GroeiEnOntwikkeling #RuimteMaken #BewustLeven #LoslatenVoorGroei #BeterJij