In de wereld van zelfverdediging zoals Krav Maga zijn er technieken ontworpen om ons uit te rusten met de vaardigheden om jezelf te verdedigen. Ik heb onlangs een mooie en onverwachte les mogen ervaren tijdens mijn wekelijkse Krav Maga les.

Dit is een waargebeurd verhaal dat je hopelijk herinnert aan de transformerende kracht die ik, jij, ieder van ons heeft.

Het was tijdens mijn wekelijkse Krav Maga-les toen de instructeur een techniek demonstreerde waarbij iemand werd gewurgd. Doel was om de juiste afweerreactie aan te leren. De meeste studenten keken toe en begonnen te oefenen zoals het voorgedaan werd. Ik benaderde echter onder na te denken mijn partner met open armen, als het ware om de ander te omhelzen. Dit was in tegenstelling tot armen en handen strak dicht bij elkaar zoals het voorgedaan werd.

De instructeur trok een wenkbrauw op, verbaasd over deze onverwachte reactie. Vervolgens legde ik uit dat een knuffel met open armen voor mij een natuurlijke en gepaste manier was om iemand te benaderen. Dit kwam uit een andere energie dan de behoefte om mezelf te verdedigen. De instructeur, die nu de betekenis van mijn benadering besefte, glimlachte en knikte goedkeurend. Ook zag mijn partner de kracht in dit eenvoudige gebaar, in het besef dat liefde en mededogen zelfs in de wereld van zelfverdediging plaats kunnen vinden.

De instructeur zette natuurlijk zijn les nog steeds voort en wilde dat ik leerde hoe ik moest reageren op gewurgd worden voor het geval ik mezelf moest verdedigen. Maar ik voelde oprecht dat ik weer een zaadje had geplant in een onverwachte situatie. En ik voelde mijn ware kracht en vermogen om de frequentie van de mensen om me heen te verhogen. Door gewoon mezelf te zijn. Om dicht bij mezelf te blijven en mijn licht te laten schijnen, zonder na te denken en gewoon te doen.

De lessen van dit verhaal?

  1. Openheid en bereidheid: Mijn openheid om anderen te omarmen en te zien, zelfs in een uitdagende omgeving, demonstreert hoe we het op een andere manier mogen doen.
  2. Liefde als een vorm van verdediging: Bij conflicten is handelen vanuit angst niet altijd het antwoord. Integendeel, kiezen voor liefde en empathie kan een diepgaande impact hebben in veel situaties.
  3. Onderwijzen door voorbeeld: mijn daad leerde ook anderen die dag een waardevolle les. Door een alternatieve benadering te demonstreren, inspireerde ik anderen om kritisch te blijven.
  4. Impact van kleine gebaren: zelfs de eenvoudigste daden van vriendelijkheid en het delen van je energie, zoals een knuffel, kunnen de dynamiek van een situatie transformeren.

Dit waargebeurde verhaal herinnert mij, en hopelijk jou, aan de kracht die we allemaal in ons hebben. We hebben het vermogen om het verhaal te veranderen, gevestigde normen in twijfel te trekken en te leiden met empathie en begrip.

Waar laat jij je ware kracht zien?

𝘞𝘪𝘭 𝘫𝘦 𝘰𝘱 𝘥𝘪𝘵 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘸𝘦𝘳𝘱 𝘮𝘪𝘥𝘥𝘦𝘭𝘴 𝘢𝘶𝘥𝘪𝘰 𝘦𝘦𝘯 𝘦𝘯𝘦𝘳𝘨𝘦𝘵𝘪𝘴𝘤𝘩𝘦 𝘶𝘱𝘥𝘢𝘵𝘦 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨𝘦𝘯? 𝘞𝘢𝘢𝘳𝘣𝘪𝘫 𝘫𝘦 𝘻𝘶𝘪𝘷𝘦𝘳𝘵 𝘸𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘥𝘪𝘦𝘯𝘵 𝘦𝘯 𝘢𝘧𝘴𝘵𝘦𝘮𝘵 𝘰𝘱 𝘥𝘦 𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸𝘦 𝘫𝘪𝘫? 𝘋𝘢𝘵 𝘬𝘢𝘯, 𝘷𝘪𝘢 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸𝘦 𝘢𝘢𝘯𝘣𝘰𝘥 𝘛𝘩𝘦 𝘝𝘰𝘪𝘤𝘦 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘍𝘶𝘵𝘶𝘳𝘦. P𝘳𝘰𝘣𝘦𝘦𝘳 𝘛𝘩𝘦 𝘝𝘰𝘪𝘤𝘦 𝘯𝘶 1 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥 𝘨𝘳𝘢𝘵𝘪𝘴!

#ZelfverdedigingMetLiefde #KravMaga #TransformerendeKracht #OpenHartig #LeidenMetEmpathie #WareKracht #LiefdeEnMededogen #ImpactVanKleineGebaren #LeerDoorVoorbeeld #BlijfKritisch #VeranderHetVerhaal #Empowerment #Transformatie #BlijfJeWareZelf #LichtLatenschijnen #InspireerAnderen #KrachtVanLiefde #OpenheidEnBereidheid #BlijfDichtBijJezelf #WekelijkseKravMagaLes #InspirerendVerhaal #LeidenMetCompassie #VerhoogDeFrequentie #VerruimDeBlik #KrachtVanMededogen #TransformeerSituaties #ImpactVanVriendelijkheid #WeesEenVoorbeeld #VergeetHetDenken #EmpowerJezelf #WeesUniek #OntdekJouwKracht