[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]
Ceremoniele retraite

Ceremoniele groepsretraites

Je kunt kiezen uit een kleinschalige huiselijke groepsretraite (maximaal 5 personen) of een retraite met je eigen gezelschap (2-4 personen, bv met een vriend(in), partner of broer/zus). Kijk gerust rond op deze pagina voor inspiratie en voel je vrij om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. Als je direct een boeking wilt maken, vind je de boekingstool onderaan de pagina. 

Voor individuele retraites waarin we plantmedicijnen inzetten kun je kijken bij de mogelijkheden voor prive retraites. 

Een ceremoniele retraite bij retraitecentrum @Hélène in de Bilt (bij Utrecht)

Tijdens deze retraites maken we gebruik van plantmedicijnen. Deze medicijnen worden gebruikt met de bedoeling jezelf te ontmoeten in een innerlijke reis. Het kan je helpen je problemen onder ogen te zien, heling en transformatie te krijgen, oude stukken loslaten en inzichten om keuzes te maken. Hierdoor kom je dichter bij je ware ZIJN en kun je meer genieten van het leven.

De ceremonies zijn kleinschalig en Hélène is als gecertificeerde begeleider fysiek en energetisch spaceholder.  Er is liefdevolle aandacht en ruimte voor jouw transformatieproces en je ZIJN.

Voor wie is een ceremoniele retraite geschikt? 

Als je open staat voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling kun je de ‘roep’ van  plantmedicijnen horen. Plantmedicijnreizen kunnen worden ingezet bij mentale, emotionele en fysieke klachten, verslavingsproblematiek, depressie, angsten, rouwverwerking en posttraumatisch stress-stoornis. De ceremonies geven je verdieping en bezinning, helderheid over waar je nu staat in je leven en waar je naar toe wilt. Een ceremoniele retraite brengt je dichter bij je ware zelf.

Bij boeking neem ik altijd eerst telefonisch contact met je op en voor aanvang van de retraite dien je een intake formulier in te vullen. Eerdere ervaring met plantmedicijnen is niet nodig, ik begeleid je liefdevol en zorgvuldig in jouw proces, onafhankelijk van waar je nu staat! (Contraindicaties: zwangerschap, borstvoeding, hartklachten en instabiele psychische stoornissen zoals schizofrenie of borderline bij jezelf of 1e graads familieleden, minimum leeftijd 21 jaar).

Hoe ziet een ceremoniele retraite bij @Hélène eruit? 

We maken gebruik van de volgende plantmedicijnen: Magic truffels, Cannabis, cacao, rape, moxa en sananga. Ook zijn er onderdelen zonder plantmedicijnen om tot diepere lagen van je bewustzijn te komen, onder andere een trancereis met drum, BRTT (body remembers trauma therapie), en energetische intuitieve hoofdbehandelingen en intuitieve consulten. De ceremonies zijn altijd kleinschalig (maximaal 4 personen) en vinden plaats in een veilige en huiselijke omgeving.

Ceremoniele retraites op de agenda

Ontrafel-je-verhaal, Magic truffels en Cannabons

24-26 februari (aanmelding t/m wo 22 feb)
31 mrt-2 april
(aanmelding t/m zondag 26 mrt)

Lang weekend: Ontrafel-je-verhaal met Magic truffel en Cacaobliss/Cannabis ceremonies

Vrijdag 24 feb 11.00h – zondag 26 februari 16.00h (opgeven t/m wo 22 feb)
Vrijdag 31 maart 11.00h – zondag 2 april 16.00h (opgeven t/m zo 26 mrt)

We starten deze retraite met het ‘ontrafel-je-verhaal’ spel. Je krijgt inzicht in welke verhalen jij jezelf vertelt en hoe ze van invloed zijn (geweest) op jouw levenspad. Je krijgt hierdoor een nieuw perspectief en daarbij de tools en ondersteuning om nieuwe keuzes in je leven te maken.

Om inzichten te  krijgen uit je onderbewuste maken we twee innerlijke reizen met plantmedicijnen. De eerste ceremonieavond maken we gebruik van de eigenschappen van Magic Truffels (Psilocybine), de tweede avond gebruiken we huisgemaakte Cannabons (rauwe cacao en cannabis) in ceremoniele setting). Deze medicijnen worden gebruikt met de bedoeling jezelf in liefde te ontmoeten en dichter bij je ware zelf te komen. Tijdens de reis naar binnen maak je kennis met de onderbewuste processen, wat je kan helpen met levensvraagstukken en nieuwe inzichten geven waardoor je weer meer kunt genieten. Magic truffels is mannelijk, terwijl cannabis vrouwelijk is qua energie; beiden geven je een innerlijke reis die door de verschillende energien toch heel anders is. Deze ceremonie is voor mensen die open staan voor spirituele ontwikkeling en bewustwording en wordt begeleid door Hélène.

Om de integratie van je inzichten te bevorderen is het fijn om de dag(en) erna wat tijd voor jezelf te hebben. Indien je dat op onze locatie wilt doen, vraag dan naar de mogelijkheden.

basis prijs 395 EURO pp

incl BTW, dit bedrag dekt onze vaste kosten

+ gift na afloop (passend bij jou)

Gift op basis van wat deze retraite jou gebracht heeft en je draagkracht.
Als je twijfelt over wat gepast is, kunt je bv kiezen uit een van de volgende opties: 100 – 200 – 300 euro

 • Workshop/spel Ontrafel-je-verhaal
 • Magic truffel ceremonie
 • Cacaobliss of Cannabis ceremonie
 • Vuur ceremonie
 • Body Remembrance Trauma Therapie
 • Meditatie en yoga
 • Mogelijkheid tot individuele sessie
 • Biologische maaltijden
 • Twee overnachtingen in 2 persoonskamer
 • Houtgestookte sauna

Ceremoniele retraite testimonials

Ceremoniele groepsretraite met eigen gezelschap

Wil je samen met een vriend(in) of meerderen een ceremonie met plantmedicijnen?  Bij @Hélène kun je een ceremonie voor je eigen gezelschap boeken!

Cacao ceremonie:  max 6 personen, 3,5 uur

Tijdens een cacaoceremonie staat het drinken van rauwe, ceremoniële cacao centraal. Cacao is een hartopener die bekend staat om zijn zachte en liefdevolle energie. Je opent en versterkt daardoor de verbinding met jezelf en met alles om ons heen. Cacao is een plantmedicijn dat geen hallucinogene werking heeft, maar desondanks is het zeer krachtig!

Cacao ceremonie:  250 euro

ex BTW

 • Cacao ceremonie
 • Huisgemaakte soep en brood

Magic truffel of Cannabons ceremonie: 2-4 personen,
dag 1 13.00h- dag 2 13.00h
795 euro bij 2 personen, 995 euro bij 3 personen, 1095 bij 4 personen

De Magic truffel of de Cannabons (cannabis) ceremonie vindt plaats op de dag van aankomst. Naar persoonlijke wens is dit ook te combineren met een rapé en moxa. De volgende ochtend kun je kiezen uit ofwel een groepssessie body remembers trauma therapie, een trancereis op drum, yin yoga les of gebruik sauna. Indien je een individuele sessie wilt (energetische hoofdbehandeling of consult) zijn hiervoor mogelijkheden tot uitbreiding.

Magic truffel / Cannabis ceremonie: vanaf 795 euro

ex BTW

 • Magic truffel of Cannabis ceremonie
 • Rapé en/of moxa ceremonie
 • Vuurceremonie
 • Meditatie
 • Overnachting, biologische maaltijden
 • Trancereis met drum OF
 • Body remembers trauma therapie OF
 • Yin yoga OF
 • Houtgestookte sauna
 • Individuele healing (optioneel)

Boek nu een ceremoniele retraite

Selecteer eerst de gewenste startdatum en tijd. Daarna kun je je gegevens invullen.
Na verwerking van je aanvraag neem ik contact met je op.

Contact

Steinenburglaan 7

De Bilt

+31 627 532 850

Privacy policy

Algemene voorwaarden

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]