1. Ik ben er nog niet aan toe.
Wacht jij tot de pijn zo groot is dat je de bodem van jouw put raakt? Veel mensen doen dat wel, voordat ze inzien dat ze op een andere manier mogen gaan kijken naar het leven. Maar ik gun dat niemand. Hoe groot is je pijn (en je verlangen) nu? Vraag je dan eens af of dat vanzelf zal veranderen. 

2. Ik kan het wel alleen of online.
Uiteraard kan je het alleen en mag je het alleen doen. Alleen duurt het veel langer, zie je je eigen blinde vlekken niet en kost het veel meer pijn en moeite. Dus waarom zou je? Uiteraard kun je ook van alles online vinden, maar de krachtigste transformaties vinden nog altijd plaats als je je fysiek onderdompelt in hoge frequenties, zoals hier op mijn locatie in mijn aanwezigheid.

3. Ik laat anderen/mijn gezin in de steek als ik voor mezelf kies.
Wat het beste is voor jou, is ook het beste voor iedereen om je heen. Soms heb je een ander perspectief nodig om dat te kunnen zien. Je hoeft niet rigoreus van alles op te geven en achter te laten om in overeenstemming met jouw ware zelf te gaan leven. Zoals ze in het vliegtuig zeggen: zet eerst je eigen zuurstofmasker op voordat je iemand anders helpt! 

4.  Ik heb het geld niet (ervoor over).
Hoeveel is meer rust, meer zelfvertrouwen en afgestemd leven jou waard? Als jij voelt dat mijn aanbod met je resoneert en precies is wat jij nodig hebt, mag je erop vertrouwen dat er een oplossing qua financiën komt. Van mijn kant bied ik je (i) meer waarde dan in geld uit te drukken, (ii) de optie om in termijnen betalen en (iii) de mogelijkheid tot andere vormen van uitwisseling, indien jij serieus bent in je interesse voor mijn aanbod maar de financiële middelen echt ontoereikend zijn.

5. Ik heb er nu geen tijd voor.
Als je voor jezelf kiest, maak je sowieso een keuze om tijd in jezelf te investeren. Veel mensen ervaren na een retraite dat de energie die vast zat gaat stromen, zodat ze op een sneltrein stappen. Dit levert je altijd meer tijd op dan de investering, omdat je steeds meer afgestemd gaat leven. Voor de praktische planning kijken we altijd samen wat de meest passende data en tijden zijn, zodat we ook rekening houden met bv je gezinssituatie.

#retraite #priveretraite #zelfreflectie #persoonlijkegroei #persoonlijkeontwikkeling #verandering #transformatie #bodemvanjouwput #inzicht #pijn #verlangen #leven #samenwerken #transformatie #hoge-frequentie #ondersteuning #blinde-vlekken #zelfzorg #eigenwaarde #zielenreis #coaching #FromThinkingToBeing