Ik begeleid sinds 2 jaar retraites en richt me nu voornamelijk op privé retraites. De kracht van een prive retraite is elke keer voelbaar en zichtbaar in de gezichten van al mijn klanten. Na de transformatie gaan ze meer en meer hun beste leven leiden! 

Een paar weken geleden gunde ik mezelf een privé retraite. In de volgende post lees je wat het mij gebracht heeft, hieronder leg ik eerst wat uit over 1:1 retraites. 

Wat is een privé retraite? Tijdens een privé retraite trek je je tijdelijk terug uit het dagelijkse leven. Je neemt tijd voor jezelf, voor reflectie en voor je eigen ontwikkeling. Je krijgt een ander perspectief, waardoor je vaak een grote stap maakt op jouw pad. 

Waarom een privé retraite en niet met een groep? Een groep kan heel fijn zijn als je gelijkgestemden treft. Vaak is dat zo, omdat je nu eenmaal hetzelfde hebt gekozen en dat dus met je resoneert. Maar omdat ik snel de energie van andere mensen oppik, is voor mij een individuele retraite vaak beter zodat ik makkelijker in mijn eigen proces kan zakken. 

Welke privé retraite dan? Ik koos voor een plek met hoge energie (de Bosnische piramides zijn een zogeheten krachtplek) en voor een retraite die gegeven wordt door iemand die mij inspireert. Iemand waarmee ik resoneer qua manier van leven en die een hoge frequentie heeft. Iemand die van wie ik iets kan leren waardoor ik makkelijker shifts kan maken. Ik koos ervoor om in dit geval Ira Nagel, een Nederlandse die bij de piramides in Bosnie woont, van te voren te contacteren en dat af te stemmen. 

En hoe werkt een privé retraite dan? Er zijn programma onderdelen en er is een logische opbouw. Maar omdat je de enige gast bent, kan de afstemming op de energie en waar je op dat moment behoefte aan hebt gemakkelijker plaatsvinden. Zodat je hele ervaring nog waardevoller wordt.

Wil je weten wat mijn privé retraite me heeft opgeleverd? Dat staat in de volgende post!