1. Een retraite is ‘voedsel voor de ziel’: de plek, de mensen, toegewijd aan jouw beleving, zodat jij kan resetten, je ontdoen van patronen, gedachten en stress. Je wordt ontzorgd en kan je echt op je innerlijke zelf richten
  2. Een retraite is perfect om alleen te doen. Je verbindt je met jezelf, zonder de ruis (verhalen, drama, planning en wensen) van anderen. Solo een retraite doen zorgt ervooor dat je makkelijker in je eigen space komt en naar binnen kunt keren.
  3. Er zijn veel verschillende retraites, dus kies iets dat echt bij je past. Elke retraite is helend, ook op lange termijn. De programma onderdelen kunnen echter divers zijn, van stilte, welness, yoga etc. Dus zoek vooral een retraite die jou aanspreekt en op basis van wat jij nu nodig hebt in het leven. Neem ook gerust contact op met de organisatie en stel vragen.
  4. Je hebt tijdens de retraite toegang tot de expertise van de begeleiding. Hierbij is het dus belangrijk je af te vragen welke support jij nodig hebt. Omdat je samen meerdere dagen doorbrengt, kun jij je onderdompelen in de energie van heling en andere tools om tot resultaat te komen.
  5. Een retraite draagt bij aan de vergroting van je bewustzijn, wat waardevol is op elk gebied van je leven. Je dagelijks leven zit vaak in de weg wanneer het aankomt op reflectie op je leven en op keuzes die je gemaakt hebt. Of ons hoofd vind het allemaal spannend en kiest liever afleidingen. Tijdens een retraite kun je met groter perspectief kijken naar je leven en voelen wat het beste bij past. Je krijgt inzichten, ruimte en tijd voor jezelf en daardoor groeit je bewustzijn.
  6. Je kunt gemakkelijker ongewenste en ongezonde gewoontes doorbreken. Denk hierbij aan overmatig gebruik van social media, je eetpatronen etc. Je krijgt een reset en nieuwe motivatie
  7. Je ontmoet gelijkgestemden als je de retraite kiest die bij jou past. Mensen die op dezelfde manier in het leven staan en dezelfde interesses zullen dezelfde keuze voor het type retraite maken.

Je neemt de tijd en rust voor jezelf. Je zult een groter perspectief op het leven ervaren en ruimte om te kijken waar jij jouw volgende stap wil zetten. Je keert naar binnen en dat is, zeker in deze onzekere tijden in de buitenwereld, heel erg waardevol voor je eigen persoonlijke groei!