Ik noem geen namen, maar vanmorgen was ik geheel onverwacht opeens in gesprek met een bepaald virus. En dit bijzondere virus wilde me wat vertellen. Dat het op aarde was gekomen om ons mensen iets te leren. Om te leven vanuit liefde. Het vertelde mij het volgende:

De mens is groter dan het menselijk lichaam. Ze hebben een lichaam, maar daar luisteren daar zo vaak niet naar. Het virus zegt dat het ons wil leren dat we meer op de wijsheid van ons lijf mogen vertrouwen en luisteren naar de signalen. Als je moe bent, waarom ren je dan door? Als je pijn hebt, waarom onderdruk je dat met pijnstillers? Omdat ze niet willen voelen, omdat ze niet zelf de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid willen nemen. Jezelf hier op aarde liefhebben betekent goed voor jezelf zorgen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Als je blijvend een of meer van die aspecten negeert, is het niet verwonderlijk dat je welzijn en gezondheid achteruit.

Het andere wat het virus zei was dat we mogen leren op een andere manier met de aarde en haar bewoners om te gaan, waaronder planten en dieren. We zijn niet afgescheiden van elkaar, we zijn allemaal verbonden. En we worden uitgenodigd om met veel meer liefde, compassie en respect met elkaar om te gaan. Alles is verworden tot materiele zaken, voedsel voor de mens die zich beter voelt dan plant en dier. Met leegroof, verwaarlozing, vervuiling en uitbuiting tot gevolg. Het virus nodigt uit tot verbinding en het krijgen van een ander perspectief op hoe we met de aarde willen omgaan.  

En als laatste vertelt het me dat het hier op aarde is om mensen te laten voelen hoe belangrijk verbinding is in leven vanuit liefde. En helaas moest dit ‘the hard way’.  Het jaagde mensen enorme angst aan, fysiek afstand houden, niet meer samenkomen, niet meer knuffelen, etc. Zodat we konden gaan voelen wat het met onszelf, onze geliefden en kinderen doet wanneer we vanuit afgescheidenheid leven. En of je dat daadwerkelijk wilt , of dat je andere keuzes gaat maken als je wilt leven vanuit liefde en eenheid.

In het leven hebben we tegenstanders nodig, zodat we kunnen leren. Leren om in liefde te leven. Zoals het virus ook een tegenstander lijkt, wil en kan het ons eigenlijk heel veel leren! Maar sta je daar voor open?

Of dit een fictief of echt gesprek was laat ik aan jou over. Ik was in ieder geval onder de indruk van de intelligentie van het virus!