[cmsmasters_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_top_style=”default” data_bot_style=”default” data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text animation_delay=”0″]

Waarom tijd en geld investeren in een retraite in plaats van een vakantie?

Het korte antwoord: Omdat je ECHT investeert in jezelf!

Veel mensen gaan mee in ‘de waan’ van de dag, laten zich (af)leiden door wat er in hun dagelijks leven gebeurt. Je komt in een sleur of in de rat race. Je leeft onbewust op een of meerdere vlakken van je leven in soort van ‘survival’ modus.

Ok, ik snap dat dit hard kan binnenkomen. En dat er in je hoofd nu allerlei irritatie en weerstand komt. Mogelijk dat je nu een stemmetje in je hoofd hoort zeggen; Ja, maar, ik moet toch a. zorgen dat de hypotheek betaald kan worden, b. zorgen dat mijn gezin draait, c. Eten op tafel zetten, … En ja, dat is allemaal waar en belangrijk.

Maar misschien ben je niet helemaal blij met de manier waarop je je je leven leeft. Misschien loop je jezelf wel eens (of vaker) voorbij. Ik hoor talloze mensen met burn-out klachten, hun lijf heeft letterlijk op de stopknop gedrukt. Of mensen beginnen te voelen dat zoveel stress en zorgen niet is wat ze willen. Maar die geen idee hebben hoe het anders kan.

Tijd om te reflecteren en bezinnen nemen we vaak niet. We gaan op vakantie om weer op te laden, zodat we weer een tijd ‘er tegen aan kunnen’. Een retraite is een investering in jezelf waardoor je op langere termijn ook daadwerkelijk die rust en ontspanning kunt vasthouden!

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]