Ceremoniele retraite

Ceremoniele retraite

Zie hieronder voor de geplande ceremoniele retraites en testimonials. Helemaal onder aan de pagina staat de boekingstool.

Wil je graag een prive een ceremoniele retraite doen, met een vriend/vriendin/partner of met een eigen gezelschap? Deze worden altijd op maat afgestemd, naar wens en behoefte van JOU! Onderaan deze pagina  staan een aantal opties ter inspiratie. Neem gerust vrijblijvend contact op af te stemmen wat voor jou passend is!

Een ceremoniele retraite bij retraitecentrum @Hélène in de Bilt (bij Utrecht)

Tijdens deze retraites maken we vaak gebruik van plantmedicijnen. Deze medicijnen worden gebruikt met de bedoeling jezelf te ontmoeten in een innerlijke reis. Het kan je helpen je problemen onder ogen te zien, heling en transformatie te krijgen, oude stukken loslaten en inzichten om keuzes te maken. Hierdoor kom je dichter bij je ware ZIJN en kun je meer genieten van het leven.

De ceremonies zijn kleinschalig en de begeleiding vindt plaats door gecertificeerde begeleiders in een veilige en huiselijke omgeving. Met liefdevolle aandacht en ruimte voor jouw transformatieproces en je ZIJN.

Voor wie is een ceremoniele retraite geschikt? 

Als je open staat voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling kun je de ‘roep’ van  plantmedicijnen horen. Plantmedicijnreizen kunnen worden ingezet bij mentale, emotionele en fysieke klachten, verslavingsproblematiek, depressie, angsten, rouwverwerking en posttraumatisch stress-stoornis. De ceremonies geven je verdieping en bezinning, helderheid over waar je nu staat in je leven en waar je naar toe wilt. Een ceremoniele retraite brengt je dichter bij je ware zelf.

Bij boeking nemen we altijd eerst telefonisch contact met je op en voor aanvang van de retraite dien je een intake formulier in te vullen. Eerdere ervaring met plantmedicijnen is niet nodig, wij begeleiden je liefdevol en zorgvuldig in jouw proces, onafhankelijk van waar je nu staat! (Contraindicaties: hartklachten en psychische stoornissen zoals schizofrenie of borderline bij jezelf of 1e graads familieleden, minimum leeftijd 21 jaar).

Hoe ziet een ceremoniele retraite bij @Hélène eruit? 

We maken gebruik van de volgende plantmedicijnen: Magic truffels, Cacaobliss, cannabis, cacao, rape, moxa en sananga. Ook zijn er retraites zonder plantmedicijnen om tot diepere lagen van je bewustzijn te komen, onder andere middels een trancereis met drum, BRTT (body remembers trauma therapie), energetische healing (Access Bars en Akasha kronieken), ademwerk en klankschalen. Sommige retraites zijn in co-creeatie  met anderen, bijvoorbeeld met Nikki Dams van Ik Ben Het Waard. De ceremonies zijn altijd kleinschalig (maximaal 6 personen) en de begeleiding vindt plaats door gecertificeerde begeleiders in een veilige en huiselijke omgeving.

Ceremoniele retraites op de agenda

Avonden : Cacaoceremonie vrouwencircel volle maan
Vr 12 aug
Z0 11 sept

Lang weekend: Ontrafel-je-verhaal, Magic truffels en Cacaobliss
vr 2 -zo 4 september
vr 11 -zo 13 november
vr 2 -zo 4 december

Midweek: Bewustzijn, magic truffels, cacao, cannabis en Cacaobliss
ma 17 -vr  21 oktober

Jaartraject:  Healing voor vrouwen (4x  vr t/m zo)
28-30 oktober, 6-8 jan, 3-5 maart, 28-30 april

Let op: aanmelding voor ceremonies zonder plantmedicijnen of met cacao mogelijk tot 1 dag voor aanvang. Voor alle andere ceremonies tot 4 dagen voor aanvang gezien de benodigde tijd voor fysieke en mentale voorbereiding

Cacao ceremonie Volle maan Vrouwencircel

Vrijdag 14 aug 18.00-22.00h VOLLE MAAN

Zondag 11 september 18.00-22.00h VOLLE MAAN

Tijdens een cacaoceremonie staat het drinken van rauwe, ceremoniële cacao centraal. Cacao is een hartopener die bekend staat om zijn zachte en liefdevolle energie. Je opent en versterkt daardoor de verbinding met jezelf en met alles om ons heen. Cacao is een plantmedicijn dat geen hallucinogene werking heeft, maar desondanks is het zeer krachtig!

Deze cacaoceremonies worden bij volle maan gehouden en zijn vrouwencircels.

45 EURO pp

Incl BTW; ondernemers die BTW kunnen aftrekken voor hun bedrijf betalen dit bedrag excl BTW.

 • Cacao ceremonie
 • Vuur ceremonie
 • Geleide meditatie en sharing
 • Soep met brood

Lang weekend: Ontrafel-je-verhaal met Magic truffel en Cacaobliss ceremonies

 • Workshop Ontrafel-je-verhaal
 • Magic truffel ceremonie
 • Cacaobliss ceremonie
 • Vuur ceremonie
 • Body Remembrance Trauma Therapie
 • Meditatie en yoga
 • Biologische maaltijden
 • Twee overnachtingen in 2 persoonskamer
 • Sauna en jacuzzi
 • Optie: extra stilte dag (overnaching en maaltijden; 50 euro extra)

Vrijdag 2 sept 11.00h – zondag 4 sept 16.00h: opgeven t/m ma 29 aug

Vrijdag 11  nov 11.00h – zondag 13  nov 16.00h: opgeven t/m ma 7 nov

Vrijdag 2  dec 11.00h – zondag 4 dec 16.00h: opgeven t/m ma 28 nov

We starten en eindigen deze retraite met de workshop ‘ontrafel-je-verhaal’! Je krijgt inzicht in welke verhalen jij jezelf vertelt en hoe ze van invloed zijn (geweest) op jouw levenspad. Je krijgt hierdoor een nieuw perspectief en daarbij de tools en ondersteuning om nieuwe keuzes in je leven te maken Deze workshop vindt plaats onder leiding van Hélène.

Om inzichten te  krijgen uit je onderbewuste maken we twee innerlijke reizen met plantmedicijnen. De eerste ceremonieavond maken we gebruik van de eigenschappen van Magic Truffels (Psilocybine), de tweede avond gebruiken we Cacaobliss in  ceremoniele setting (rauwe cacao, kruiden, truffels en caapi). Deze medicijnen worden gebruikt met de bedoeling jezelf te ontmoeten, je angsten onder ogen te zien, je waarheid te zoeken, die binnen in jezelf verborgen zit. Tijdens de reis naar binnen maak je kennis met de onderbewuste processen, wat je kan helpen met levensvraagstukken en nieuwe inzichten geven waardoor je weer meer kunt genieten. Deze ceremonie is voor mensen die open staan voor spirituele ontwikkeling en bewustwording en wordt begeleid door Erwin en Hélène.

Om de integratie van je inzichten te bevorderen is het fijn om de dag(en) erna wat tijd voor jezelf te hebben. Als extra optie bieden we daarom een verlenging van je verblijf met 1 dag aan (inclusief diner, overnachting en ontbijt: meerprijs 55 euro).

445 EURO pp

Incl BTW; ondernemers die BTW kunnen aftrekken voor hun bedrijf betalen dit bedrag excl BTW.

Midweek: Bewustzijn met Magic truffel, Cacaobliss, cacao en cannabis ceremonies

Maandag 17 okt 11.00h – vrijdag 21 okt 14.00h  (opgeven t/m do 13 okt)

We starten deze retraite met de workshop Vergroot je bewustzijn.  Je krijgt inzicht in welke verhalen jij jezelf vertelt en hoe ze van invloed zijn (geweest) op jouw levenspad. Je krijgt hierdoor een nieuw perspectief en daarbij de tools en ondersteuning om nieuwe keuzes in je leven te maken Deze workshop vindt plaats onder leiding van Hélène.

Om inzichten te  krijgen uit je onderbewuste maken we diverse innerlijke reizen met plantmedicijnen. Op  de eerste ceremonieavond reizen we in ons onderbewustzijn met de mannelijke energie van Magic Truffels (Psilocybine), de tweede avond gebruiken we de  combinatie van mannelijke en vrouwelijke energie in Cacaobliss (rauwe cacao, kruiden, truffels en caapi) en  de derde avond eten we Cannabons (bonbons met cannabis). De  laatDeze medicijnen worden gebruikt met de bedoeling jezelf te ontmoeten, je angsten onder ogen te zien, je waarheid te zoeken die binnen in jezelf verborgen zit en liefde en  verbondenheid te voelen voor jezelf en alles om je heen. Tijdens de reis naar binnen maak je kennis met de onderbewuste processen, wat je kan helpen met levensvraagstukken en nieuwe inzichten geven waardoor je weer meer kunt genieten. Deze ceremonie is voor mensen die open staan voor spirituele ontwikkeling en bewustwording en wordt begeleid door Erwin en Hélène.

Verder staan body  remembers trauma therapie, een trancereis op drum en de mogelijkheid tot een individuele helingsessie op het programma en houden we elke dag een vuurceremonie.

Om de integratie van je inzichten te bevorderen is het fijn om de dag(en) erna wat tijd voor jezelf te hebben. Als extra optie bieden we daarom een verlenging van je verblijf met 1 dag aan (inclusief diner, overnachting en ontbijt: meerprijs 55 euro).

745 EURO pp (betalingsregeling mogelijk)

Incl BTW; ondernemers die BTW kunnen aftrekken voor hun bedrijf betalen dit bedrag excl BTW.

 • Workshop Ontrafel-je-verhaal
 • Magic truffel ceremonie
 • Cacaobliss ceremonie
 • Vuur ceremonie
 • Body Remembrance Trauma Therapie
 • Meditatie en yoga
 • Biologische maaltijden
 • Twee overnachtingen in 2 persoonskamer
 • Sauna en jacuzzi
 • Optie: extra stilte dag (overnaching en maaltijden; 50 euro extra)

jaartract HEALING voor vrouwen

 • 4 lange weekenden, inclusief:
 • 4 workshops
 • 2 ceremonies met plantmedicijnen
 • Energetische healingen
 • Body Remembers Trauma Therapie
 • Zweethut
 • Trancereis met drum
 • Klankschalenbad
 • Mantras zingen en dans
 • Vuurceremonies
 • Sauna en jacuzzi
 • Alle biologische maaltijden (vegetarisch)
 • Overnachting in 2 persoonskamer

Vr 28 okt 11.00h – Zo 30 okt 16.00h  Heal your awareness
Vr 6 jan 11.00h – Zo 8  jan 16.00h  Heal in the flow of love
Vr 3  maart 11.00h – Zo 5  maart  16.00h  Heal your divine feminine
Vr 28 april 11.00h – Zo 30 april  Heal your sexuality

Dit is een jaartraject voor en door vrouwen. Alleen te boeken als serie van vier retraites.

Elke retraite begint met een workshop met teachings, waarin je zelf inzichten opdoet over de levels van bewustzijn, leven vanuit liefde of angst, eigenwaarde, zelfliefde, je vrouwelijke goddelijkheid, sensualiteit en sexualiteit.

Tijdens de weekenden houden we samen diverse ceremonies, onder andere een plantmedicijnreis met cacaobliss, een cacaoceremonie en een zweethut ceremonie. Er vinden verschillende vormen van healing plaats, waarbij we oude energien die ons niet meer dienen los laten op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel nivo. We laten ons vullen ons met hogere frequenties van liefde en licht. Dit doen we door middel van onder andere Body Remembers Trauma Therapie, een trancereis op drum, een klankschalenbad, en diverse energetisch groeps- en individuele healingen,

Bij zonsopgang en – ondergang houden we een vuurceremonie en om lekker te kunnen ontspannen is er ook gelegenheid tot het gebruik maken van de sauna en jacuzzi.

Het specifieke programma per weekend ontvang je als je contact opneemt of je aanmeldt.

Deze retraite is een samenwerking tussen energetisch bewustzijnscoach Nikki van Ik ben het waard en Hélène.

Prijs op aanvraag

Incl BTW; ondernemers die BTW kunnen aftrekken voor hun bedrijf betalen dit bedrag excl BTW.

Privé ceremonies met of zonder plantmedicijnen (voor 1 of 2 personen of eigen gezelschap)

Ben je op zoek naar inzichten en voel je dat je een volgende grote stap in je leven mag maken? Gun je jezelf heling en wil je daar de ruimte voor? Boek dan een persoonlijke ceremonie met plantmedicijnen bij @Hélène. Je kunt een prive ceremonie voor jezelf alleen of samen met een vriend(in) of partner boeken.

Prive ceremonie 14.00h – volgende dag 13.00h (325 euro pp, 2e persoon 50 euro korting)

De basis van dit verblijf bestaat uit de Magic truffel of de Cacaobliss ceremonie. Naar persoonlijke wens is dit ook te combineren met een rapé, moxa, en/of sananga ceremonie. Een vuurceremonie bij zonsopkomst en -oondergang en gebruik sauna en jacuzzi is inclusief. Je retraite is uit te breiden met een cacaoceremonie, body remembers trauma therapie en een trancereis met drum (extra prijs op basis van invulling).

 • Magic truffel of Cacaobliss ceremonie
 • Rapé, moxa, sananga ceremonie
 • Vuurceremonie
 • Meditatie
 • Overnachting, sauna en jacuzzi
 • Biologische maaltijden
 • Cacao ceremonie (optioneel)
 • Trancereis met drum (optioneel)
 • Body remembers trauma therapie (optioneel)

325 euro pp (2e persoon 50 euro korting)

Incl BTW; ondernemers die BTW kunnen aftrekken voor hun bedrijf betalen dit bedrag excl BTW.

Prijs op aanvraag

Groepsretraite (data en invulling in overleg)

Persoonlijke invulling afgestemd op jullie behoeftes en wensen. Ik bied je de fysieke en energetische ruimte om je bewustzijn te vergroten en weer dichter bij je ware zelf te komen. Ervaar oneindigheid bij @Hélène!

 • Mogelijke programma onderdelen
 • Magic truffel ceremonies
 • Cacaobliss ceremonies
 • Cacao ceremonies
 • Rapé, moxa, sananga ceremonies
 • Vuurceremonies
 • Personal coachiing
 • Access Bars behandelingen
 • Body Remembrance Trauma Therapie
 • Meditaties en yoga
 • Sauna en jacuzzi
 • Biologische maaltijden en overnachting

Ceremoniele retraite testimonials

Boek nu een ceremoniele retraite

Selecteer eerst de gewenste startdatum en tijd. Daarna kun je je gegevens invullen.
Na verwerking van je aanvraag neem ik contact met je op.

Contact

Steinenburglaan 7

De Bilt

+31 627 532 850